Blisterverpakkingen op maat, direct van de fabrikant
Thermovormen van blisters

Zoekt u een fabrikant voor blisterverpakkingen op maat? Wij thermovormen al meer dan 50 jaar blisters op maat.


Vragen of een  bestelling plaatsen?
verkoop@batelaan.nl


Blisterverpakkkingen

Wij maken sinds 1963 blisterverpakkingen op maat. Orders kunnen variëren van 500 stuks tot 1.000.000 stuks.

Bereken hier nu zelf de mal kosten als u een blisterverpakking op maat wilt laten maken

Batelaan Kunststoffen B.V. is de grootste blisterverpakking producent van Nederland met meer dan 50 jaar ervaring. Wij zijn leverancier van vele grote Nederlandse bedrijven zoals Jumbo, Albert Heijn, Heineken en ASML. Met een blisterverpakking kan gedoeld worden op een enkelvoudige blister (een tray) of een klap blister zoals de blisterverpakking van de bovenstaande sportschoenen. De betekenis van het woord blisterverpakking is dus op verschillende wijze te interpreteren. 


Is het duur om blisterverpakkingen op maat te laten maken?

Om die vraag te beantwoorden is een kleine inleiding nodig over aantallen en soorten blisterverpakkingen.

De prijs van blisters op maat is sterk afhankelijk van het aantal blisters, de soort blisters en de dikte van de blisters die op maat gemaakt worden. De totale kosten bestaan uit de malkosten + de stukprijs per blister.

·  Je hebt enkelvoudige blisters en klapblisters. Een enkelvoudige blister (klik hier) is eigenlijk gewoon een traytje en een klapblister (klik hier) fungeert als een soort 'doos/deksel' systeem.

·  Blisterverpakkingen kun je vanaf ongeveer 500 stuks op maat laten maken tot een seriegrootte van miljoenen stuks. Logischerwijs is de stukprijs van de blisters bij een afname van 500 stuks een stuk hoger dan bij een afname van 10.000 stuks.

·  De dikte van de blisters kan varieëren van 0,1 tot 1,5 mm. De dikte van het materiaal heeft invloed op de prijs van de blisters i.v.m. de hoeveelheid materiaal die wordt gebruikt maar ook i.v.m. de toenemende verwerkingstijd op de machine. Een blister van 0,3 mm is immers veel sneller te vormen dan een blister van 0,9 mm.

Met deze kennis kun je zelf een inschatting gaan maken van de kosten van blisterverpakkingen op maat.

Antwoord: Hier kun je zelf de malkosten berekenen. Als het gaat om een klapblister dien je de maten van de open gevouwen blister in te voeren om de malkosten te berekenen. De stuksprijs opbouw vind je hier (als voorbeeld een 0,3 mm PET tray).

Bereken je malkosten zelf

 Verkopen jullie ook standaard blisterverpakkingen?

Jazeker we hebben een aantal standaard blister maten op voorraad en kunnen deze uit voorraad leveren zonder dat we daarvoor een nieuwe mal dienen te maken. Een uitgebreide overzicht van de transparante enkelvoudige blisters vind je hier.Materialen

De blisters kunnen worden geproduceerd van verschillende thermoplastische materialen. Indien relevant: vermeldt bij een aanvraag altijd of het gaat om verpakking voor voeding of een blisterverpakking voor medicijnen.

PET | PS | PS/PE (esd veilig) | PVC | PLA


Leveranciers, fabrikanten en producenten van blisterverpakkingen in het buitenland

' Een blisterverpakking...is dat niet iets wat je beter in China kunt laten maken? '

Tot een aantal jaren terug zagen wij veel partijen kiezen voor een Chinese leverancier als het ging om maatwerk blisters of trays. Ondanks de gebrekkige communicatie en hoge risico's loonde het (ja dat geven wij meteen toe!) soms toch de moeite om een plastic blister in China te laten produceren. 

Sinds 2014 zien wij echter dat veel van onze oude klanten weer terug komen omdat de kosten (lonen + import heffingen) sterk toenemen in China en dat wij als Nederlandse producent weer zeer competitief kunnen zijn op de verpakking markt.  

Goed nieuws voor zowel de klanten als producenten die op zoek zijn naar maatwerk plastic verpakkingen dus!


Locatie
Verpakkingen voor medicijnen

Wanneer een fabrikant blisterverpakkingen voor medicijnen wilt maken dient de leverancier een cleanroom te hebben dit voldoet aan ' ISO 14644 (class 7) '. Het is daarom vereist altijd te vragen naar de betreffende ISO certificaten als er medicijnen verpakt dienen te worden.Bij blisterverpakkingen.com kunnen wij uw voorzien van informatie bijhorende de eisen die worden gesteld aan de cleanroom m.b.t. het te verpakken product.


ISO 14644 with the majority to class 7 standard (Class 10,000).


U bestelt een product...en dan?

https://youtu.be/R_0ypNCKuiI


ESD blisterverpakkingen

Als een met statische elektriciteit "opgeladen" mens een geleider aanraakt dan ontstaat er een razendsnel vonkje en  dat noemt men Electrostatic discharge. Vooral voor elektronische componenten kan dit 'vonkje' nadelige gevolgen hebben. 

Fabrikanten en groothandelaren kiezen ter voorkoming van ESD schade voor ESD blisterverpakkingen die de elektronische componenten beschermen. 

Wanneer er een aanvraag geplaatst wordt voor ESD blisterverpakkingen zullen wij altijd eerst vragen of het om anti-statische, dissipatieve of conductieve eisen gaat.


Blisterverpakkingen openen

' Wat zijn die stomme verpakkingen moeilijk te openen' 

Tja we geven het toe, blisters zijn niet de meest consument vriendelijke verpakkingen.Voor winkeliers en transporteurs zijn deze verpakkingen echter toch nog de beste methode om hun producten te beschermen, transporteren en te presenteren. 

Een gouden tip voor het openen van blisters vonden wij op Youtube.
Onze klanten

HEINEKEN, JUMBO, HUGO BOSS, AH, VDL, DOUGLAS, ZIGGO, NIKE.............en u?


Blisterverpakkingen.com

Tja...daar sta je als bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in thermoforming dan, op pagina 10 van Google. Je bent misschien wel de beste blisterverpakking fabrikant van Nederland maar een aantal snelle 'reclame jongens' zijn handiger met de zoekmachines en je ziet minder aanvragen binnenkomen.

Dat was de situatie in 2010. Inmiddels zijn we na de oprichting van blisterverpakkingen.com weer top te vinden en hebben we te maken met de drukste periode in ons bijna 60 jarige bestaan.


Wij zijn Batelaan Kunststoffen B.V. en varen onder de vlag van blisterverpakkingen.com

In 1963 is Batelaan Kunststoffen B.V. opgericht door Baan Batelaan, de vader van de huidige eigenaar Annelies Batelaan. Sinds die tijd maken wij kunststof behuizingen, verpakkingen en displays op maat door middel van de techniek van het thermovormen.